Klachtenportaal Zorg

Over ons

Kwalitatieve, toegankelijke en een betaalbare klachtenregeling; dat is waar Klachtenportaal Zorg zich sterk voor maakt. Wij bieden dé onafhankelijke klachtenregeling voor ZZP’ers in de zorg en Kleinschalige Zorgvoorzieningen.

Onze motivatie? Wij hebben ruime ervaring als ZZP’ers in de zorg en weten daarom precies wat er speelt. Zo ondersteunen wij zorgverlenende ZZP’ers door het geven van coaching, trainingen, bijeenkomsten en informatie via boek en mail. Hoe meer contact wij kregen met de ZZP’ers in de zorg, hoe meer het ons duidelijk werd dat de meesten niet zijn aangesloten bij een klachtenregeling. En dat betekent feitelijk dat zij hiermee in overtreding zijn.

Onze faciliteit is in reactie op vraag vanuit de zorgmarkt uitgebreid met het bieden van een klachtenregeling voor Kleinschalige Zorgvoorzieningen.

Doelen

Welke doelen willen wij daarom met het Klachtenportaal Zorg bereiken?

  • Tevredenheid onder zorgontvangers door het oplossen van klachten;
  • Kwaliteitsverbetering van zorg door het analyseren en oplossen van klachten, signalen van de zorgontvangers;
  • Herhaling van dezelfde klachten voorkomen;
  • Het faciliteren van ondernemers en ZZP’ers in de zorg.

Met het lidmaatschap bij Klachtenportaal Zorg heeft u als ondernemer in de zorg de klachtenregeling wettelijk gewaarborgd. De zorgontvanger kan daardoor gebruik maken van zijn recht om te klagen als hij ontevreden is over de door u geleverde zorg, of gerelateerde ervaringen. Wij stellen voor alle partijen – onze leden én de zorgvragers met een klacht – alles in werking om tot de best mogelijke oplossing te komen.

Ons doel met inachtneming van de wetswijziging van Wkcz naar Wkkgz is het blijven bieden van een volledige klachtenregeling. Voor de zorg welke valt onder de Jeugdwet en WMO blijft de klachtencommissie.

Voor het beslechten van Geschillen tussen clienten en zorgaanbieders wie zijn aangesloten bij Klachtenportaal Zorg, is er de door het Ministerie VWS erkende Geschilleninstantie KPZ

Voorwaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *